Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Grilltips tack!

Nu när den härliga tiden vår och sommar är här, så blir det mycket grillning. Jag älskar att grilla och varje tillfälle som ges, så grillar vi.
Det går ju variera väldigt mycket, med olika kötttyper, kyckling osv.
Men jag tycker ändå att det känns som man ofta äter samma grej. Man kommer alltid in på samma spår.

Kött, pomme/klyftpotatis och någon sås. Ibland lite grönsaker, som te.x grillad majs.

Jag vill hitta på något nytt.

Vad brukar ni grilla? Kom med goda grilltips nu! =)





Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ellen

    TACK! Det känns fortförande smått overkligt, att det händer oss nu, men samtidigt helt fantastiskt!Vi har en spännande tid framför oss och jag är så nyfiken på vem som finns i magen. Ni kikade inte heller efter könet på Wilmer under ultraljudet va?

    Jag känner massor utav puffar nu, speciellt på kvällen när jag lägger mig ner. Det är så häftigt! Jonas har inte känns något ännu men det tar väl kanske några veckor innan de blir så pass starka? Hoppas allt är bra med er allihoppa! Kram

  2. Philip

    Helgrillade saker, av bilderna att dömma grillar ni mest bitar av kött. Det jag menar om man tar en hel fläskkarré t.ex. och använder en rub gjord på grillkrydda chili och salt. Tar väl dryga timmen att grilla men det blir gott. Får man lite variation också 🙂 När man serverar tranchera med i väldigt tunna skivor. Blir saftigt och gott.

    Använder Clatze fortfarande värmepistolen för att starta grillen?

    Tack! För kommentaren

  3. frida

    kolla in recept.nu finns massa skoj…bla ett recpet på grillad laxpaket som kocken leila har gjort…ska prova det imorgon

  4. Anonym

    Lite olika sorters fisk, tex lax och tonfisk, smörfisk, tillsammans med sparris marinerad i citron och parmesanost, ochc zucini, alltihopa grillas. det är gott!

  5. Anonym

    Vet du vad som är SJUKT gott!

    Snitta en fläskfilè på längden men inte helt igenom. Sära den med fingrarna och lägg i fetaost/mozarella, paprika, vitlöksklyftor (vad som faller i smaken) och avsluta med att sätta "blomster pinnar" tvärs igenom på brädden för att hålla ihop allting. Lägg det sedan på grillen och JAMMIE så gott det är!

  6. Mia

    Vi hade aldrig grillat det innan, men våra vänner kom hit o grillade kalkonfilé. My gooood vad gott!! Så det måste ni testa 🙂

  7. Anonym

    Jag satt precis och suktade över alla goda recept som var med i senaste nummret av ica tidningen. Den får man om man har ica-kort – kan rekomenderas!

  8. Sandra

    Ett hett tips, om du ska grilla fläskfile eller kotletter är att precis innan grillning salta köttet (mycket) och ha på lite grillkrydda. Sen gör du en egen marinad på soja, olivolja, pressad vitlök och malen ingefära (finns på burk), som du penslar på köttet under grillningen. Alltid lika överraskande gott!

  9. Pillan o Milo

    Håller med föregående, Lax är mumma! =) Sen grillar jag bara fläskfilé annars, till äter jag bara sallad, egengjord klyftpotatis eller sallad och lite av den där Lyx potatissalladen.

    Så ja vi är mest på samma spår vi med =/.

    Haha men nu vart jag hungrig, men här blir det ninget grillat inte =(. Kram

  10. Solveig

    Köp Halloumiost och grilla, jättegott! Men ha gärna lite olja och någon örtkrydda på först, kan bli lite torrt annars 🙂

    Kram!

  11. nicka

    Oj det vattnas i munnen bara av att titta på de här bilderna..

    Lax hade någon redan skrivit, det är ju annars en favorit på grillen. Självklart grillad banan med choklad och marshmallows till efterrätt : )

stats