Helgen bjuder på perfekt väder, så jag tänkte tipsa er om en supergod, och väldigt enkel efterrätt. Nämligen en limecheesecake i glas, varvad med en god passionsfruktscurd.
Jag lovar ! Den är så god som den låter. Syrlig, fräsch och oerhört enkel att tillaga dessutom. Kan det bli bättre?
Du kan dessutom förbereda passionsfruktscurden och cheesecake blandningen under dagen, så ni bara behöver hälla upp i glasen när den ska serveras.
(Orkar ni inte göra passionsfruktscurden, så kan ni bara skrapa ur passionsfrukterna i glasen också)
För 6 personer behöver du:
Digestivekex
400 g Philadelphiaost
2 dl creme fraiche
2 st lime
1,5 dl strösocker
2 äggulor
1 tsk vaniljsocker
Passionsfruktscurd, ca 3 dl
Juice och skal av 1 citron
1 dl passionsfruktskärnor, cirka 8 st passionsfrukter
2 ägg
1 dl strösocker
1 msk maizenastärkelse
50 g rumsvarmt smör
Gör så här:
1. Blanda och vispa ihop alla ingredienser utom smöret i en kastrull.
2. Koka upp och låt sjuda under omrörning i 2 minuter.
3. Ta av från värmen och rör ner smöret.
4. Häll upp i en väl rengjord burk och förvara i kylen.
(Passionsfruktscurd håller cirka 2 veckor i kylen.)
Cheesecake blandningen:
Häll i philadelphiaost, cremefraiche, socker, äggulor och vaniljsocker i en bunke. Vispa lätt så allt blandas.
Riv i limeskal och pressa i limesaften och blanda om.
Låt stå i kylen ca 1 timme.
När det är dags för severing krossar du önskad mängd digestivekex och lägger i botten.
Häll i cheesecakeblandningen över digestivekrosset.
Häll i en klick med passionsfruktscurd, och varva ytterligare en gång.
Toppa desserten med kurden och lite smulor digestive.