Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Mjuk pepparkaka med glasyr!

Publicerad,

Till min födelsedagsbrunch provade jag att göra en mjuk pepparkaka.
Det är ju verkligen en kaka som man inte tänker på. Men de bör man göra, för mums så gott.
Den här passar verkligen bra såhär i juletider.
Ingredienser:

75 g smör
6 dl mjöl
3 1/2 dl strösocker
2 tsk malda nejlikor
3 msk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk bikarbonat
2 ägg
3 dl filmjölk
3 msk lingonsylt

1 klick smör och ströbröd till formen.

Gör såhär:

Smält smöret. Låt svalna. Blanda alla torra ingredienser.
Rör i ägg, filmjölk och lingon i det avsvalnade smöret. Vänd i de torra ingredienserna och rör om väl.
Smörj och bröa en kakform. Ha i smeten och grädda i 175°C cirka 50 minuter i nedre delen av ugnen.

Glasyr:

25 g smör
2 dl florsocker
2 msk kakao
1 msk kanel
1 1/2 msk vatten
Gör såhär:
Smält smöret och rör i florsocker, kakao och kanel. Tillsätt sist vattnet. Rör om till en glansig glasyr.
Häll detta öve den avsvalnade kakan. Dekorera med lingon.

 

 

brunch 10

mjuk pepparkaka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *