Nu ska jag bjuda er på ett recept, på världens enklaste, och bästa tårtbotten – 3 lika delar.
Den blir härligt fluffig och är suoer enkel att göra.
Du behöver bara ägg, mjöl/potatismjöl, socker och 2 tsk bakpulver.
Allt ska fördelas i 3 lika delar, i 3 lika glas.
För en form på ca 24 cm i diameter:
5 ägg – knäckta i ett glas
Lika mycket socker som ägg
Lika mycket mjöl som ägg (ag brukar ta hälften potatismjöl / hälften vetemjöl, för det get botten lite mer fras) och 2 tsk bakpulver på toppen.
Vispa ägg och socker pösigt (jgärna några minuter)
Sikta sedan i mjölet / bakpulvret och rör ner i smeten.
Häll i en form som du klätt in i bakplåtspapper, och grädda ca 45 minuter på 175 grader.
Låt sedan kakan vara kvar i formen tills den svalnat.
Sätt sedan in i kylen tills det är dags att fylla den.
Dela tårtbotten, så du får 3 lika tjocka delar.