Resultatet av blåbärsplockandet blev en smaskig blåbärspaj.
Är ni sugna på att göra en god blåbärspaj, så passa på nu när det är säsong för svenska blåbär.
.
Vill ni prova att göra hemmagjord vaniljsås, så har jag ett jätteenkelt och gott recept på det.
Jag lovar er att de här är sååå enkelt, och sååå mycket godare. Så det är värt att ta några minuter och vispa ihop det här till er hemmagjorda paj.
Rårörd vanijkräm 6 portioner:
3 äggulor
3 msk florsocker
1,5 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Blanda äggulor, florsocker och vaniljsocker, vispa detta pösigt.
Vispa sedan grädden och blanda den med äggsmeten och rör ihop allt till en tjock kräm. Serveras kall.
(Om du förvarar den i kylen under natten kan den dela sig lite, men den går snabbt ihop om du vispar upp den igen).
Servera till sommarens alla goda pajer!