Den här goda räkcheesecaken hade vi på vårt buffébord i påskas, men den passar lika bra att duka upp med på midsommar.
Så god!
Du behöver:
250 gram Kavring ( eller annat mörkare bröd)
100 gram smält smör
Fyllning till räktårta :
5 gelatinblad
400 gram phialdelphiaost
3 dl creme fraiche 34 %
1 rödlök finhackad
1 burk med röd kaviar / stenbitsrom
500 gram räkor med skal
2- 3 msk finhackad färsk dill
1 – 2 msk nypressad citronsaft
salt & peppar
Dekorera med ägg räkor , dill och citron.
Gör din räkcheesecake så här :
Mixa brödet i mixer. Smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm. Platta till och ställ kallt.
Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost, finhacka löken, och skala och hacka räkorna.
Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen.
Smaka av med salt & peppar.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme.
Vänd ner och rör om iröran, tills de är väl blandat.
Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.
Precis innan servering dekorera den med räkor, ägg, dill och lite citron.