Härromdagen blev jag kontaktad av aftonbladet, som ville intervjua mig och tipsa angående min supergoda tacopaj.
Har glömt att visa er, men här kan ni läsa intervjun och självklart ta del av receptet 🙂
Tacopajen som har allt: ”Saftig och god”
Middagstipset – tacopaj för hela familjen: ”Krämig och god fyllning”
Tacopaj är svenskarnas favorit.
Här får du bloggaren Sandra Nilssons recept – på världens godaste tacopaj.
– Den är precis lika god en måndag som till fredagsmyset eller middagsbjudningen, säger hon.
Svenska folket älskar paj och tacos – därför kan kombinationen tacopaj inte bli annat än en succé.
Bloggaren Sandra Nilsson har ett recept på en krämig tacopaj – som hyllar som världens godaste tacopaj.
– Det jag gillar med den här pajen är att den har en sådan krämig och god fyllning som gör att pajen är saftig och god. Den har lite crisp i pajskalet, god tacosmak blandat med lite tomat och lite hetta från chili och fefferonin. Om man vill anpassa den lite mer för barnen kan man skippa fefferonin på en del utav pajen, säger hon.
Hur är den att göra?
– Pajen är inte särskilt svår att göra. Man kan förbereda pajskalet innan, så behöver man bara göra fyllningen och toppingen senare om man vill.
Och pajen kan serveras såväl mitt i veckan som till helgen.
– Den passar när som helst. Till vardag eller till fest. Den är precis lika god en måndag som till fredagsmyset eller middagsbjudningen.
Här under får du Sandras recept på världens godaste tacopaj.
Så gör du Sandras tacopaj
”Världens godaste tacopaj! Saftig, lite styrka, och krämigt god. Ni måste prova! Kan vara gott att bryta av allt grillat mot den här”.
Pajdeg:
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g margarin
1 ½ dl filmjölk
Gör så här: Blanda ihop allt till en deg och tryck ut i en pajform med höga kanter och löstagbar botten.
Förgrädda 10 min i 225°, i mitten av ugnen.
Fyllningen:
700 g köttfärs
1 st gul lök
1 1/2 påse taco-kryddmix
1 dl vatten
2 st stora tomater
6 st fefferoni
Gör så här: Bryn köttfärsen och löken i en stekpanna med smör.
Tillsätt vatten och kryddpåsen. Låt koka en stund så att köttfärsen blir rätt så torr.
Lägg all fyllning i pajskalet. Hacka tomater och fefferoni efter smak. Lägg överst på köttfärsen.
Topping:
2 dl crême fraiche
5 msk majonnäs
1,75 dl riven ost
3 st pressade vitlöksklyftor
Gör så här: Blanda toppingen och bred ovanpå pajen.
Grädda 10-15 min i 250° tills ytan fått vacker färg.
Servera gärna med en stor blandad sallad. Gärna med massa avokado.