Hittade ett supergott recept hos Baka med frida, som jag gjorde om lite till mitt eget.
Alltså dumle i kakor. Det kan vara bland de godaste jag vet!
Dessa kakor är såå enkla att göra, tar ingen tid alls, och är perfekta att frysa in och ta fram när det vankas fika.
De är dessutom goda om de är lite kalla med 🙂
Du behöver:
300 g Smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
2 msk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
1 tsk bikarbonat
3 msk Ljus sirap
7.5 dl Ekologiskt vetemjöl
1 , 5 påse Dumle
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°C och klä en långpanna med bakplåtspapper.
Hacka Dumlen i lagom bitar.
Blanda alla ingredienser utom dumlen till en smidig deg. Lättast är att använda händerna.
Tryck ut degen jämnt i långpannan.
Strö över den hackade dumlen.
Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter, tills kanterna blivit gyllene.
Låt svalna och skär sedan i rutor. Låt svalna helt innan du flyttar på kakorna.
Ser gott ut ?