I påsk kommer vi träffas hela släkten och äta gott och umgås, och jag har tagit på mig att fixa dessert dagen till ära.
Jag kommer göra två olika varianter av desserter, och den ena är små mini pavlovas, men med en touch av påsk såklart.
Men här kommer receptet på en grymt god Ricecrisp Pavlova med vaniljsmörkräm, grädde och färska bär.
Använd er fantasi om ni vill göra den mer påskig 🙂
För 4-6 portioner
Maräng bottnarna:
2 ägg
1 dl strösocker
2 dl rice krispies
Vaniljsmörkräm
2 äggulor
0,5 dl socker
0,5 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
45 g smör
1 tsk vaniljsocker
Till garnering
3 dl vispgrädde
färska bär
Vispa äggvitorna med sockret till ett hårt skum. Vänd ner flingorna i marängen. Klicka ut marängen till 4-6 runda kakor på ett bakplåtspapper. Grädda i 125 grader i 60 minuter.
Gör sedan vaniljsmörkrämen.
Smält smöret i en kastrull. Blanda i ägggulorna, socker, grädde, och vispa ner mjölet. Låt sjuda på svag värme till den tjocknar. Låt krämen svalna i kylen.
Förbered marängbakelsen en timme innan serveringen. Bred först smörkrämen på marängtårtan och sedan den vispade grädden. Garnera med bär.