Här kommer ett recept på en en liten goding till kaka, kanske kan vara något till helgens fika.
Smördeg, fylld med kola och toppad med Noblessechoklad. Smarri mums !
Muffinsformar : ca 20 st
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 gram smör
1 burk sötad kondenserad mjölk
Noblesschoklad
Gör så här:
Fyll upp en stor kastrull med vatten, lägg ner den oöppnade burken med den kondenserade mjölken. Koka hela burken med sötad kondenserad mjölk i ca tre timmar. Låt svalna helt innan du öppnar den.
Blanda samman de torra ingredienserna i en skål, tärna ner smöret och knåda ihop till en deg.
Ställ ugnen på 200 grader.
Låt degen vila i kylskåpet en stund, för då blir den lättare att arbeta med. Forma degen till runda bollar och lägg i muffinsformar, gör en rejäl grop i varje kula och fyll upp med den krämiga kolakrämen.
Grädda i 8- 10 minuter tills kakan fått lite färg. . När kakan kommer ut så lägger du en noblesschoklad på varje kaka.
Detta receptet är från Jennys Matblogg.
varför länkar du inte jennysmatblogg när du tar receptet rakt av??
Det brukar jag göra, men måste glömt det denna gången.
Lägger till det direkt. Tack Lisa.
Men mums!! Skulle jag verkligen behöva just nu! 😀 tack för tipset!