Cake pops är riktigt roliga små godingar att baka.
Dekorationen är roligast och går att variera hur mycket som helst. Allt från choklad, strössel, sockerpasta. Bara fantasin sätter gränser.
Nedan ser ni cakepops som är doppade i ljus choklad och dekorerade med strössel.
För att göra cakepops behöver du:
– 1 pkt ballerina kladdkaka
– 50 g philadelphia
– klubbpinnar
– 100 g smält choklad (vit, vanlig eller mörk, välj efter smak)
– (Tips, vita chokladen kan man färga med karamellfärg, om man vill göra lite roliga
cake pops)
– valfri garnering tex strössel, marsipan eller choklad
Gör såhär:
– Mixa kakorna och blanda i philadelphia tills det blir en lagom fast deg. Ställ in i kylen i ca 20 min.
– Rulla lagom stora bollar och ställ in i kylen igen.
– Doppa toppen av en pinne i smält choklad och tryck in i en boll. Gör så med resten och ställ sedan in dem i
kylen så att chokladen stelnar och bollen fastnar på pinnen.
– Doppa sedan dina cake pops i choklad och dekorera sedan som du vill.
– Ställ in i kylen en stund och njut sedan av en god cake pop.
Ser väääääldigt smaskigt ut 😀