Om ni vill unna er något gott mitt i veckan, så tipsar jag om ett smarrigt kladdkaksrecept. Kladdkaka med fudgetäcke. MUMSIGT VÄRRE!
Kladdkakan:
100 g smält smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
80 g krossad mörk choklad
Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med ströbröd eller kokos. Sätt ugnen på 175 grader. Rör i hop de torra ingredienserna och tillsätt sen smöret och sist äggen. Rör ner chokladkrosset och häll över smeten i formen. In i mitten av ugnen ca 15-30 min, beroende på hur stor form man har.
Känn med sticka med jämna mellanrum för den ska vara KLADDIG! Hellre för kladdig än tvärt om..
När kladdkakan är inne i ugnen kan du göra glasyren.
Glasyr:
2 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl sirap
100 g mörk blockchoklad
100 g smör
Blanda alla ingredienser till glasyren utom smöret i en kastrull. Låt koka tills den tjocknar (ca 15 min). Tag av kastrullen och rör ner smöret till en jämn fudge. Bred glasyren över kakan och låt den kallna i kyl.
Servera gärna med vispad grädde och några bär.