Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Dagens middagstips – Fetaostfyllda köttfärsbiffar, med rotfrukter.

Här kommer ett middagstips till er!
Fetaostfyllda köttfärsbiffar, med rotfrukter serveras med en vitlöks och fetaostkräm.

för 4 portioner behöver du:

700 gr Köttfärs
5 msk finhackad färsk persilja
10 Potatisar
2 morötter
1 rödlök
150 gr Fetaost
Turkist yoghurt
Salt
Peppar
Färsk timjan
Vitlök

Börja med såsen.
Häll upp turkiska yoghurten i en skål. Salta och peppra, och finhacka i färsk persilja.
Smula sönder fetaost och pressa i en vitlöksklyfta. Blanda och ställ in i kylen.

Börja med att skala potatis och morötter och skär i klyftor. Skär även rödlöken i klyftor, lägg allt på en plåt.
Häll över olja och salt, peppar, in i ugnen på 220 grader i ca 20-25 min

Blanda köttfärsen med salt, peppar, pesillade krydda samt färsk persilja.
Gör lagom stora biffar och tryck i små bitar fetaost.
Stek på lagom värme i smör.

Servera med lite sallad och dekorera rotfrukterna med lite färsk timjan.
Smaklig måltid!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats