Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Blåbärscheesecake – Recept!

Publicerad,

Vi var på kräftskiva igår, och jag stod för efterrätten.
Så här kommer recept på en god blåbärscheesecake. Syrligt och gott täckte ovanpå med smak av citron, toppad med massa blåbär.

 

Ingredienser

200 g digestivekex
50 g mörk choklad, 70 %
75 g smör

Fyllning:

300 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
2 msk majsstärkelse
250 g färska blåbär
1 st citron, rivet skal från
1 tsk vaniljsocker

Topping:

3 st gelatinblad
2 dl vanlig crème fraiche
2 dl strösocker
2 msk citron, pressad saft

Dekoration:

0,5 dl färska blåbär

Gör såhär:
Mixa kex och choklad i matberedaren (med kniven monterad) till en smulig massa. Smält smöret och blanda det med kex och chokladsmulorna.
Tryck ut smulorna i en bakform med löstagbara kanter.. Förgrädda i ugnen, 175 grader, cirka 5 minuter.

Blanda samman philadelphiaost, crème fraiche, majsstärkelse, socker, blåbär, citronskal och vaniljsocker i skålen till matberedaren. Mixa samman och häll sedan fyllningen i formen. Grädda på näst nedersta falsen, cirka 40 minuter tills fyllningen stannat. Låt kakan kallna och ställ sedan in den i kylen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Blanda crème fraiche och socker i en kastrull och värm på svag värme. Lägg ner de urkramade gelatinbladen och låt de smälta under omrörning. Smaksätt med citronsaften. Låt blandningen svalna i kallt vattenbad. Häll den över fyllningen på den kalla cheesecaken. Ställ tillbaka den i kylen. Dekorera med blåbär vid serveringen.

 

blåbärscheesecake3blåbärscheesecake2_Blåbärscheesecake_

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *