Har ni lite torka på tillbehören till helgens grillning, så kommer här lite tillbehörs tips 🙂
Har ni inte provat detta innan, så måste ni göra det nu. Såå gott!
Smashed potatoes med kryddsmör.
Ingredienser:
Potatis
50 g smör
flingsalt
svartpeppar
1 stor vitlöksklyfta
Massa färsk klippt persilja
Gör såhär:
Tvätta potatis och koka i 20 minuter.
Gör under tiden kryddsmöret. Blanda ihop alla ingredienser till ett jämnt smör.
Placera potatis på en plåt med bakpapper. Krossa varje potatis.
Värm kryddsmöret en aning i micron och pensla på varje potatis.
Tillaga i ugn i 225 gr i ca 20 minuter.
Något annat som är super gott till grillat är Baconlindad Sparris. Så himla enkelt. Linda 2 skivor bacon runt några sparrisar, Pensla med lite smält smör och grilla i några minuter.
Färsk Majs!
Inget klår färsk majs på grillen. Liten större process eftersom den måste förkokas, men absolut värt det.
Gör såhär:
Börja med att ta bort bladen och ”trådarna” från majsen.
Lägg dom sedan i en kastrull och koka i ca 10 minuter. (majskolvarna får en gulare färg när de är klara)
Lägg dom sedan på grillen så de får lite grillyta.
Pensla med smör, och strö över flingsalt och lite persillade krydda. PERFEKTION!
Kantarellsås
Kantareller vimlar det av i skogen, och det är super enkelt att göra en kantarellsås. Det är gudomligt gott till grillat.
Rensa svampen och dela i lite mindre bitar. Lägg svampen i en stekpanna och låt det mesta av vätskan koka in.
Tillsätt smör och låt svampen stekas i några minuter.
Strö över lite vetemjöl och häll på grädde.
Koka i några minuter, och smaka av med salt och lite vitpeppar. Mer behövs inte.
Men åh det där både ser och låter väldigt gott i din beskrivning! 😀