Jag fortsätter lite på temat med vad du kan göra med jordgubbarna nu innan säsongen är slut, och här kommer receptet på den absolut godaste jordgubbssaft som finns.
Älska färgen, älska smaken och vetskapen vad som är i saften.. Inga E ämnen eller annat konstigt. Och om man inte hinner dricka upp all saft, så går det utmärkt att frysa in, och sen ta fram är man behöver.
Ingredienser:
3 liter vatten
4 kg socker
5 liter jordgubbar
3 tsk natriumbensoat
40 gram citronsyra
Gör såhär:
Koka upp vattnet, och häll i sockret. Låt sockret lösas upp.
Häll det kokande vattnet över jordgubbarna och blanda i natriumbensoat och citronsyra.
Låt stå svalt i 5 dagar
När saften är klar efter 5 dagar så får man sila upp saften i flaskor.
Jordgubbarna som blir över kan man frysa in och göra kräm på eller användas som färdig jordgubbssylt.