Den här kalla skaldjurspajen är perfekt till midsommar. Antingen om ni dukar upp en stor buffé med massa gottis på, eller till lunchen t.ex om man inte gillar sill och potatis. Eller varför inte äta den till lunch en varm sommardag.
Strunt samma när du äter den. God som tusan är den!
Pajdeg:
125 ggr smör rumsvarmt
3 dl mjöl
3-4 msk vatten
klä pajform och grädda i 225 grader i ca 10-15 min.
(Ska ej få för mycket färg, för då blir den hård.
Fyllning:
4 hårdkokta ägg
1 rödlök
2 pkt crabfish ca 100 gr per pkt
2 dl creme fraiche
1 msk senap
1 msk majonäs
Färsk dill
Salt
Vitpeppar
Cayenepeppar
500 gr färska räkor
citron.
Gör såhär:
Koka äggen och låt svalna.
Finhacka rödlök, crabfish, och ägg och blanda ihop det med creme fraiche, senap och majonäs.
Blanda i hackad dill, och krydda med salt, vitpeppar ev cayenepeppar. Smaka av.
Häll på fyllningen på pajskalet.
Garnera med dill, handskalade räkor och citron.
Ska den inte gräddas EF man lagt i ”smeten ”? Ska testa idag 🙂
Pia. Nej, grädda bara skalet och låt svalna, lägg på röran. Hoppas ni gillar den 🙂
Jag äter inte skaldjur, men det där såg riktigt smarrigt ut!