Rabarbern växer så det knakar ute i trädgården, och självklart måste man ta vara på det.
Så idag gjorde jag en Rabarber och Hallonpaj, med knäckigt täcke, och mums. SÅÅ GOTT!
Om du vill prova att göra den här pajen så behöver du detta:
♥ 2 stora rabarber
♥ Hallon
♥ 200 gram smör
♥ 1 dl ljus sirap
♥ 1 dl vispgrädde
♥ 1 tsk bakpulver
♥ 3 dl socker
♥ 3 dl havregryn
♥ 2,5 dl vetemjöl
♥ 1 tsk vaniljsocker
♥ 2 msk potatismjöl
Gör såhär:
Skär rabarberna i lagom bitar, och lägg i en pajform tillsammans med hallonen.
Smält smöret i en kastrull och blanda ner sirapen och grädden, låt sjuda på låg värme i ca 5 min.
Skär rabarberna i lagom bitar, och lägg i en pajform tillsammans med hallonen.
Smält smöret i en kastrull och blanda ner sirapen och grädden, låt sjuda på låg värme i ca 5 min.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
Häll över den varma blandningen med de torra ingredienserna och rör ihop allt.
Bred sedan ut smeten över pajen.
Grädda mitt ugnen, 180 grader i ca 25-30 minuter.
.
.