Idag provade jag en ny variant på köttfärsbiffar, och det blev bara såååå himla gott.
Älskar när man experimenterar och får fram ett kanonrecept.
Detta blev köttfärsbiffar fyllda med mozarella, soltorkade tomater och basilika.
Du behöver:
800 g blandfärs
1 förp mozzarella i bit
1/2 kruka färsk basilika
4 soltorkade tomater
1 dl grädde
1 ägg
salt & svartpeppar
smör att steka i
Till sås:
stekskyn
3 dl grädde
100 g philadelphiaost
Gör såhär:
Blanda färs, ägg, grädde, strimlad basilika, hackade soltorkade tomater och mozzarella skuren i små kuber. Salta & peppra. Forma biffar.
Stek biffarna på ganska hög värme, några minuter per sida, i rikligt med smör.
Lyft upp biffarna och rör ner grädde, philadelphiaost i steksyn. Låt koka upp och lägg i biffarna och låt dem puttra med tills de är genomstekta.
Smaka av och krydda lite extra om det behövs.
Servera med en god sallad till, ris eller potatis.
Smaklig Måltid!