Dagens middagstips kommer här!!
Har aldrig varit särskilt förtjust i fiskgratäng. Men denna är såååå sjukt god.
Såsen är gudomlig med sin syrliga citronsmak, men ändå len i smaken. Den är gjord på laxfiléer, och god duchesspotatis och toppad med dill. Rekomenderar er verkligen att prova.
Du behöver:
4 -6 laxfiléer
1 msk smör
2 fiskbuljongtärningar
2 dl creme fraiche
2 dl mjölk
1 pressad citron
Salt & peppar
1 kruka dill
Potatis
Grädde
Gör såhär:
Förbered duchesspotatisen och låt moset svalna något innan du spritsar. (Se nedan hur du gör)
Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt fiskbuljong, creme fraiche, mjölk och citron. Låt såsen koka upp, sänk sedan värmen och låt den sjuda sakta ca 10 min. Smaka av med salt & peppar.
Spritsa ut moset runtom fisken alternativt klicka ut det om ni saknar sprits.. Häll såsen över laxen och klipp över dill eller blanda ner direkt i såsen.
Gratinera ca 15-20 min 220 grader. Servera med citron och sallad.
Duchesspotatis :
8-10 potatisar av mjölig sort.
Koka och stött potatisen, tillsätt en skvätt grädde och några äggulor. (Jag använde två äggulor och ca ½ dl vispgrädde. En klick smör, salt & vitpeppar, lite muskotnöt.)