I går medans vi var i yxbacken några timmar, så hade jag pulled pork i ugnen.
Det luktade ljuvligt när man kom hem, och perfekt med mat som sköter sig självt i ugnen.
Om ni inte provat att göra pulled pork själva, så rekommenderar jag verkligen att prova. Det är så mycket godare än de färdigköpta.
Och perfekt söndagsmiddag när man kanske har tid att låta det stå och puttra på svag värme i ugnen.
Super enkla förberedelser, och sen är de bara fixa tillbehören när det är dags att äta.
Ok, det ser ju inte as gott ut med den stora köttbiten. Men det är super gott med det möra köttet som bara faller isär när du karvar lätt med en gaffel.
Detta receptet är för ca 8 personer
2 kg fläskkarré
2 msk flingsalt
1 tsk nymald svartpeppar
1 msk rökt paprikapulver
2 st gula lökar
1 st vitlök
500 g rökig barbequesås
2 dl stark köttbuljong
Till servering
Portionsbröd eller mjuka tortillabröd
Grillad majs
Och massor av grönsaker.
(Vi hade baby spenat, majs, paprika, tomat, gurka, avokado, röd lök samt gräddfil och salsa)
Sätt ugnen på 125 grader.
Skölj och torka köttet.
Blanda de torra ingredienserna och gnid in köttet med det.
Häll lite olja i en stor ugnssäker gryta av järn.
Lägg i köttet.
Skala och klyfta löken och skala vitlöksklyftorna och lägg runtom.
Häll på barbequesås och buljong över köttet.
Sätt på locket och låt köttet stå i nedre delen av ugnen 5 timmar.
När det är färdigt ska det bara vara att dra med en gaffel i köttet så det faller isär.
Dela bröden och låt var och en fylla sitt bröd med kött och servera med tillbehören.