Julen närmar sig och jag tänkte passa å att börja tipsa er om gott julgodis.
På söndag är det advent och det kan vara gott med något sött till fikat, så varför inte börja provsmaka lite gottit redan nu, så kanske man hinner göra sina favoriter till jul också 🙂
Några av mina favoriter är Chokladtryffel med polkagrisströssel.
De är himla enkela att göra… Det ända var att det tog ettag innan det stelnade. Men då kan man göra annat under tiden.
Det blir Ca 25 st
Du behöver:
200 gr mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 påse polkagrisar
Gör såhär:
Hacka chokladen
Koka upp grädden och ta bort från värmen.
Rör ner chokladen och låt den smälta i grädden. Rör till en jämn, glansig smet.
Låt kallna till en tryffelsmet som går att forma. (obs, detta tar ett bra tag)
Stöt polkagrisarna grovt i en mortel. Lägg på en tallrik.
Rulla tryffeln till bollar och rulla i polkagrisströsslet.