Riktigt goda, kryddade och glazade Amerikanska ribs, är så sjukt gott att grilla. Jag har receptet, som ni självklart kan få ta del av.
De är sådär perfekt möra så köttet lätt lossnar ifrån benet och perfekt kryddade i smaken.
Och bara för att det är höst/vinter nu, så betyder inte det att grillsäsongen är över. Vi grillar året om.
Såklart inte lika ofta på vintern som på sommaren, men det är för gott för att låta bli under en så lång tid. Så vänta för guds skull inte ända tills i sommar innan ni provar 🙂
Bästa resultatet får ni om ni låter det ligga med alla kryddor över natten. Men de går att göra direkt om man inte har tid med det.
Recept på Rub.
1,5 dl Brunt farinsocker
0,5 dl paprika krydda
2 msk vitlöks pulver
1 msk chilipulver
1 msk salt
1 tsk chiliflakes / cayenepeppar
1 tsk spiskummin
1 tsk svartpeppar
Gör såhär:
– Börja med att blanda i hop en rub med kryddor.
– Skölj av köttet och torka med papper.
– Häll över lite äppelcidervinäger och massera in det lite i köttet.
– Sen är det dax för rubben. Strö över den jämt fördelat över köttet och massera in kryddorna ordentligt. Plasta in det och lägg i kylen några timmar innan, helst kvällen innan.
– När det är dax att lägga köttet på grillen är det bäst att lägga köttet i foliépaket, som sen ska läggas på grillen. De ska ligga i foliépaketet på ca 150 graders värme.
(Gör inte paketen för tajta, för köttet ska ångas där inne ) Man får lyssna lite på paketen, det ska puttra lite försiktigt, inte låta för mycket för då kan det brännas där i foliépaketen)
Låt de ligga så ca 1 timme (vid tunna revbensspjäll) När de börjar bli klara så ska benen komma ut från köttet ca 0,5-1 cm. (se bild 5)
– När revbenen börjar bli klara och benen kommit fram från köpttet, så tar ni ut köttet från paketet och lägger direkt på grillen.
– Köttsaften som är kvar i folién ska hällas över i en skål och penslas över köttet. Låt köttet ligga ca 5 minuter på varje sida, pensla med köttsaften, vänd, och pensla på andra sidan, Gör så två gånger på varje sida.
– Sen är det dags för Glaze.
Häll över glazen över köttet och pensla. Glazen ska karamelliseras utan att brännas, så vänd köttet ofta. (Tips på glaze som är goda är Hunt´s (står på de amerikanska hyllorna oftast) och Sweet Baby Ray´s)
Njut av riktigt goda revbensspjäll!