Jag slängde snabbt ihop en jätte enkel och supergod äpplepaj igår, experimenterade lite och den blev sådär knäckigt god.
Perfekt att slänga ihop en äpplepaj om man får spontant fikabesök. Perfekt nu när träden ute vimlar av goda äpplen.
Du behöver:
5 äpplen
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1/2 tsk bakpulver
1½ dl vetemjöl
2 msk mjölk
Kanel
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°C. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form, strö över lite socker och kanel.
Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena. Fördela smeten över. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig.
Låt svalna något men ät den gärna ljummen.
Servera med hemmagjord vaniljsås, eller färdigköpt.
http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/category/efterratter/