Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Kolapannacotta med karamelliserade valötter toppat med granatäpple!

Gårdagens efterrätt blev en kolapannacotta med karamelliserade valnötter, toppat med granatäpple.
Det är en väldigt söt efterätt, men himla god, i måttlig mängd. Så rekommenderar att inte göra allt för stora portioner.

Det här behöver du till 8- 10 stycken portioner:
1 dl nutella + 3 msk grädde
1 burk med kondenserad mjölk sötad (cirka 400 gram)
5 dl vispgrädde
5 gelatinblad

Karamelliserade valnötter:
200 gr valnötter
4 msk sirap
2 msk strösocker
2 nypor flingsalt

Dekorera med granatäpple.

 

Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.
Värm upp grädde & kondenserad mjölk tillsammans i en kastrull – den ska inte koka men bli het. Krama ut gelatinbladen och vänd ner i grädd/mjölken rör ner den så att den blandas väl och löses upp.
Ställ av från plattan och ta fram glasen du ska fylla efterrätten med. Rör ihop nutella med grädde. (Nutellan blir väldigt hård i kylskået om man inte blandar ut den med något.)
Fyll botten av glasen med Nutella, häll försiktigt ner pannacottan i glasen och ställ kallt i fyra timmar.
Under tiden kan du göra de karamelliserade valnötterna.
Grovhacka nötterna. Hetta upp en panna och häll i sirap, socker och salt och låt detta bubbla några minuter under omrörning. Vänd ner nötterna och blanda om så det fördelas över alla nötter.  Ta fram en bakplåtsklädd plåt och fördela ut valnötterna där. Ställ in i ugnen i cirka 5- 10 minuter. (125 grader)  De ska bara få fin färg och dofta nötigt – låt svalna.

Servera sedan pannacottan med de goda nötterna och lite färska syrliga bär.

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats