Fortsätter med lite härliga sommartips. Man blir ju så himla sugen på sommar och semester när vi bjuds på såhär härligt sommarväder, så en god och enkel dessert till helgen är väl perfekt när det kommer bli kanonväder.
Glasstårta med marängbottnar och vaniljglass, som man toppar med toffee och chokladsås och mängder med bär.
Super enkelt att förbereda, och passar stora som små
Du behöver:
1 paket färdigköpta marängbottnar
1½ liter vaniljglass
700 gr färska bär. (Jag använde hallon, blåbär och körsbär)
Toffeesås:
1½ dl ljus sirap
1½ dl rårörsocker
1½ dl vispgrädde
3/4 krm salkt
1 tsk vaniljsocker
Chokladsås:
1 dl vatten
1½ dl rårörsocker
1 dl kakao
½ krm salt
1 msk smör
Gör såhär:
Lägg en marängbotten på en kakform med löstagbar kant.
Låt glassen stå framme så att den blir formbar, men ej rinnande.
Tryck ner glassen ovanpå marängbottnen i kakformen och lägg sedan den andrea marängbotten ovanpå. Ställ in i frysen i minst 2 h.
Toffeesås:
Rör ihop alla ingridienser förrutom vaniljsockret i en kastrill. Småkoka utan lock tills den tjocknar lite. ca 10-15 min: Rör om då och då.
Blanda ner vaniljsockret och låt kallna.
Chokladsås: Vispa ihop alla ingridienser till såsen, förrutom smöret i en kastrull. Småkoka några minuter utan lock.
Rör ner smöret och rör såsen blank. Låt den kallna:
Ta fram tårtan ur frysen strx före servering och ta bort formen. Garnera tårtan med bär och servera med toffee och chokladsås