Jag överdriver inte att det här är den godaste kladdkaka jag någonsin ätit. Kolasåsen och crispen över tillsammans med kladdiga kladdkakan gör bara pricket över i:et.
Så självklart delar jag med mig a receptet till er. Hittade det ursprungligen på Jennys matblogg.
Det här behöver du för att baka kladdkaka :
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 burk med karamelliserad mjölk
( eller kondenserad sötad mjölk som kokat i tre timmar )
Gör så här:
Den karamelliserade mjölken hittar ni i vissa affärer vid bakprodukterna , annars går det bra att koka egen. Med sötad kondenserad mjölk kokar du denna karamelliserade kolakräm. Om du anv dig av kondenserad mjölk så ta bort pappret runt och koka den oöppnade konservburken i en stor gryta med mycket vatten , vattnet ska hela tiden täcka
burken. Efter att den kokat i tre timmar kyler du ner burken. Detta moment kan förberedas redan dagen innan, förvara den kokta burken i kylskåp sen. Men jag rekomenderar verkligen att ni använder den karamelliserade mjölken istället om ni vill spara tid.
Nu kan du börja med kladdkakan : Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något.
Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. (Man vispar inte kladdkakssmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.)
Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter,
Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten i formen, och klicka ut kolakrämen i smeten och toppa sist med resten kladdkakesmeten.
Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet.
Smält mjölkchokladen över vattenbad och rör ner ett par dl rice crispies och bred över den crispiga chokladtoppingen över kladdkakan och ställ svalt fram till servering.