Idag är det våffeldagen, och då är det ett måste med våfflor tycker jag. Särskilt när man vet att ungarna verkligen älskar det 🙂
Dock kommer jag till mitt problem. Våfflor är ju inte särskilt nyttigt. Går de göra nyttigare på något sätt?
Kommer ni äta våfflor idag?
Vad är er favorit kombination/topping?
Gör egen smet. Skippa sockret och använd äkta vanilj för smaken. Själv använder vi både glutenfritt mjöl och laktosfri mjölk pga. allergi i familjen. Intalar mej att de båda är något bättre än ”originalen”. Har dock inga belägg för påståendet. Servera med färsk frukt.
Jag brukar alltid dubbla mängden ägg, fullkornsmjöl och inget socker med grädde och bär eller osockrad sylt på.
http://madebymaryblogg.blogg.se har ett recept på potatisvåfflor som ska vara lite marigare och nyttigare 🙂
Jag vet inte om dom är goda, men dessa ska jag och mamma göra senare idag, ska tydligen vara ett viktväktar alternativ, så lite nyttigare är det kanske 🙂
2 dl lättmjölk
2 dl mineralvatten
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk flytande margarin
Hallonkesella istället för grädde och sylt
Jag verkligen älskar våfflor!
Jag äter alltid mina våfflor med massor av socker, sylt, nutella och en klick rent smör som får smälta ut över våfflan.