Ikväll blev det söndagsmiddag framför tv´n, utan barn.
Det är faktiskt rätt skönt att avsluta helgen så ibland. Äta i lugn och ro, och bara vara 🙂 och då brukar vi passa på att äta sånt som man vet att inte barnen gillar..
Så på menyn ikväll stod det Tacopaj. Jag har delat med mig av det här receptet förrut, men det är värt att göra igen, för den här tacopajen är så himla god!
Pajdeg:
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g margarin
1 ½ dl filmjölk
Blanda ihop allt till en deg. Tryck ut i en pajform. Gärna en med höga kanter och löstagbar botten. Förgrädda 10 min i 225°.
Fyllningen:
600-700 g köttfärs
1 st gul lök
1 1/2 påse taco-kryddmix
1 dl vatten
2 st tomater
4-6 st feferoni
Bryn köttfärsen och löken. Tillsätt vatten och kryddpåsen. Koka så att köttfärsen blir rätt så torr. Lägg allt i pajskalet. Hacka tomater och feferoni efter smak. Lägg överst på köttfärsen.
Topping:
2 dl crême fraiche
4 msk majonnäs
2 dl riven ost
3-4 st pressade vitlöksklyftor
Blanda och bred toppingen ovanpå pajen. Grädda 10-15 min i 250° tills ytan fått vacker färg. Servera med en stor blandad sallad.
Duktig du är Sandra!
Åh mums! 🙂
Kram