Fredagens efterätt var en god Nutella Semifredo. En riktigt god efterätt med smak av Nutella, vanilj och krispiga chokladbitar och maränger. Mums!
Tårtan är för ca 10 port (stora bitar)
2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g)
Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.
Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten
Hej!
Ser supergott ut. 🙂 Vill gärna testa. Men det står att det är krispiga chokladbitar i, har du glömt det i receptet?
Åh gud…som en bit av himlen! Tack för receptet! =)
Åh gud…som en bit av himlen! Tack för receptet!
GUD VA GOTT DET SER UT!!
ps.. Tänkte höra med dig vem som har gjort din header?
Kram
http://www.amalia.vimedbarn.se