Här kommer ett smaskigt recept på en kladdkaka med daimfugetäcke. Kanske kan vara något att baka till helgen?
Smeten till kladdkakan ska inte vispas, bara rör ihop. Det ska in så lite luft som möjligt i kladdkakssmet.
Det här behöver du :
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
Tryffel:
300 gram mjölkchoklad med Daim
1 dl grädde
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Bred sedan ut det i en rund form ( smord och bröad ) och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Ställ sedan in i kylskåp tills den svalnat.
Under tiden börjar du med tryffeltäcket.
Smält chokladen på låg värme över vattenbad, ta bort från värmen och rör sen ner grädden ( ovispad) rör tills du fått en slät och jämn smet.
Häll sedan denna över kladdkakan och ställ svalt – gärna ett par timmar.
Serveras med en bit glass eller vispad grädde.
Den blir det verkligen att baka i helgen. Ser supergod ut, tack för receptet 🙂
Ser jättegod ut, ska testa den redan i morgon då vi får middagsgäster!
Den måste jag prova såg ju god ut
men hallååååå där.. fyfan va sugen jag blev..