Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Vinteroveraller!

Jag har redan börjat fundera på vinteroveraller. Hur tragiskt är inte det?
Men jag vill vara ute i god tid så man inte står där i sista sekund och inget utbud eller storlekar finns.
Egentligen hade jag velat köra på jacka och termobyxor till Wilmer men det är ju smidigt på dagis med overall. Enkelt att själv klä på och man slipper få in snö någonstans, så det får nog bli dubbel uppsättning i år.
Tror faktiskt han kan ha sin förra vinterjacka och termobyxor köpte jag faktiskt på Rea i våras. Perfekt!
Så overall och vinterskor är kanske det enda som behövs till honom.

Jag hoppas Joline kan ärva Wilmers Vikingkängor. Skulle ju vara perfekt om hon kunde ha några av hans gamla. För bättre skor kan jag inte hitta. De är super!!! Har köpt de i alla år nästan och aldrig blivit besviken.
Sen behöver hon en overall och en vinterjacka som hon kan ha när man åker i bil tex och inte vill ha overall på.

Har ni börjat fundera på sånt här redan nu eller är det bara jag?

20130816-213151.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia

    Här funderas det också för fullt! Har köpt en jacka till henne iaf i ullared. Ska dit i oktober igen och får nog ta o kolla lite mer då. Var inre riktigt redo för overaller när vi var där för några veckor sen ;).

  2. Erica

    Första barnet på dagis innebär många frågor kring kläderna. Tänkte höra vad du har för ”ute byxor ”nu på sen sommaren/hösten? Vad tycker du är bäst att köpa för kläder till hösten innan det blir dax för overall? är rädd att köpa för mkt plagg, man kan lätt bli förvirrad när man surfar runt och tittar på ytterkläder till barnen.

    1. sandrasblogg

      Erica. Den period vi snart kommer in i är jätte svår! Det behövs en massa olika typer av kläder.
      Nu har jag ett par jeans eller dyl hon kan ha på sig ute de dagar vädret är bra och om de regnar, ett ofodrat regnställ.
      Om några veckor när de är lite kyligare brukar jag ha ett par täckbyxor som utebyxor och typ en Skaljacka eller dyl.
      Fix ute byxor tycker jag är super. Regnavstötande och slitstarka.

      När vi närmar oss vintern men inte vill ta på overallen ännu så tycker jag ett fleece fodrat regnställ är toppen. Vi har kört på didriksons och de är toppen. Håller bra värme!

      Hoppas du hittar något som funkar för er i denna djungeln.

      Kram

  3. Ida

    Hehe, jag har faktiskt redan köpt 2 vinteroveraller till Alice. En köpte jag i våras på rean som är tänkt som extraoverall och nu under semestern köpte jag den rosa du har på bilden. Didriksons gör verkligen kanonkläder och då pratar jag av erfarenhet som förskollärare som sett hundratals overaller bli dyngsura, kalla och eländiga.

  4. Johanna

    Köpte den där Didriksson till Max i vintras-supernöjd! Den har ju dolda sömmar som man kan ta ner så hoppas på att den kan funka denna vinter oxå 🙂

  5. Josefine

    Vi har också börjat kika, ska ner på stan idag å kolla in didriksons. Gillar att man kan förlänga ärmar och ben så kanske dom fungerar i två år 😉 vi har också alltid kört på viking – älskar att dom är så smidiga. Jag har hört att barn inte ska ärva skor av varandra. Iallafall om barnet som haft skorna först var över 2 år när skorna användes. Detta pga att barn går in skor och alla går olika med fötterna. Då blir det fel för användare nummer två och detta kan skada. Bara ett tips :-). Vi har dock sparat gamla skor som vi tänkte kan fungera som extra skor 🙂

  6. Hanna

    jag har också börjat tänka på vinterkläder, som sakt man vill ju va ute i god tid. Har fler barn så dom brukar ärva av varann 🙂 Annars brukar jag söka efter bra begagnat!! Säljer du av med förra årets vinterkläder?

stats