Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Recept – hemmagjorda geléhjärtan!

Publicerad,

RECEPT – GELÉHJÄRTAN med JORDGUBBSSMAK

2 dl stark jordgubbssaft
6 gelatinblad
1,25 dl strösocker
50 gram glykos

Strösocker

Mjuka iskubsformer i hjärtform
Rapos-/matolja

Godis- eller kökstermometer

GÖR SÅHÄR:

1. Blanda socker, jordgubbssaft och glykos i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka tills dess att blandningen når 110 grader, dra då av från plattan.  Obs! Viktigt att det är 110 grader.

2. Under tiden sockerlagen kokar på spisen, lägg gelatinbladen i blöt. Pensla insidan av dina mjuka iskubsformar med smakfri olja, använd en bröd eller grillpensel.

3. När sockerlagen nått 110 grader, krama ur gelatinbladen och blanda ner i sockerlagen, rör noga tills all gelatin löst sig.

4. Häll upp blandningen i iskubsformarna och ställ att svalna i rumstemperatur. När de inte är varma längre kan du ställa in dem i kylskåp över natten.

När dina geléhjärtan stelnat (dagen efter):

5. Häll ca 3 dl sträösocker i en djup skål. Tryck ut dina geléhjärtan och rulla runt dem i sockerlbandningen tills de är helt täckta av socker.

Själva tillagningen av dina geléhjärtan går på cirka 10 minuter, det är själva stelningsprocessen som kräver lite tid, låt dem gärna stå över natten, så de sätter sig ordentligt.

Vill du kan du göra dem med vilken smak du vill, det är bara att du byter ut saften/juicen…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *