Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Hemmagjord smörgåstårta – recept!

Vad sägs om en god smörgåstårta till helgen? Eller kanske att duka upp på påskbuffén?
Tänk att påsken närmar sig med stormsteg. Galet så fort tiden går.
Den här smörgåstårtan gör garanterat succé.  Saftig och riktigt goda fyllningar.
Rekommenderar starkt!

Jag började med att göra fyllningarna. och detta räcker till en smörgåstårta för ca 8- 10 personer. (Jag gjorde ju två stycken tårtor, men använd receptet nedan. Det är anpassat för en stor tårta, för ca 8-10 personer)

Fyllning 1

4 hårdkokta ägg
1 -2 rödlökar (beroende på storlek)
3 pkt crabfish ca 100 gr per pkt
4 dl creme fraiche
1 msk senap
4 msk majonäs
Färsk dill
Salt
Vitpeppar
Cayenepeppar

Koka äggen och låt svalna.
Finhacka rödlök, crabfish, och ägg och blanda ihop det med creme fraiche, senap och majonäs.
Blanda i hackad dill, och krydda med salt, vitpeppar ev cayenepeppar. Smaka av.

 

Fyllning 2:

300 gr rökt skinka
1 rödlök
4 dl creme fraiche
3 msk majonäs
Lite salt och svartpeppar

Hacka lök och skär skinkan i små bitar. Blanda i cremefraiche och majonäs i tillsammans med skinkan och löken och krydda med lite salt och peppar.

Nu är det dags att göra själva tårtan.

Använd rostbröd. (Det gick åt ett stort paket med bröd)
Skär bort kanterna och placera så många som du vill ha. Jag la 8 st som en botten.
På med röra nummer 1
Lägg ytterligare ett lager bröd, lägg på fyllning nummer 2.
Sen ytterligare ett lager med bröd som blir det översta lagret.
Nu ska tårtan helst stå i kylen över natten, för att gotta till sig.
TIPS! För att behålla tårtan saftig, så bre ett tunt lager med smör på kanterna på tårtan. Blöt sedan en ren diskhandduk så den är lagom våt överallt. (inte dyngsur, men helt blöt, vrud ur handduken)
Bädda in tårtan med handdukten över hela tårtan och ställ i kylen över natten. Det här är A och O för att den inte ska bli torr i brödet.

När det sen är dags att dekorera tårtan så kan du i  princip dekorera med vad du vill.. Men jag använde följande.

5 kokta ägg
1 kg räkor
200 gr rökt lax
Rökt skinka
Ost
Citron
Dill
Körsbärstomater
Gurka
4 dl creme fraiche
2 msk majonäs

Koka äggen och låt svalna. Skala räkorna.
Sen täcker du hela tårtan med creme fraiche och majonäsblandningen. Och dekorerar efter tycke.
Jag la ett lager med skivat ägg först, över hela tårtan, och sen fyllde jag på med räkor, lax, skinka och ost. Lite tomater, skivade citroner, lite dill och några gurkskivor.
Kanterna täckte jag med gurkskivor.

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats