Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Chili och salviamarinerade kycklingspett med äppelslaw och rostad potatissallad!

Publicerad,

En av rätterna från Linas inspirationskasse som vi provade för någon vecka sedan var detta.
Chili och salviamarinerade kycklingspett med äppelslaw och rostad potatissallad.
Jättegod smak på kycklingen, och lite sting.

Du behöver:
Kycklinglårfilé
Potatis
Bladpersilja
Citron
Fänkol
Rysk Yoghurt
Röd Paprika
Vitlöksklyftor
Chiliflakes
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Torkad salvia

Gör såhär:

Sätt ugnen på 250 grader. Om du vill grilla spetten, sätt på grillen.
Klyfta potais, skär 1 röd paprika och ½ fänkol. (jag sippade fänkolen)
Lägg allt i en ugnsform och blanda med olivolja, salt, och svartpeppar.
Tillaga i övre delen av ugnen i 20-25 min.

Marinaden:
Blanda finrivet skal och pressad citronsaft från 1 citron, med 3 msk olivolja, 3 pressade vitlöksklyftor, 2 msk salvia, ½ msk chiliflakes och ½ tsk salt i en bunke.
Skär 600 gram kycklinglårfilé i mindre bitar och blanda ner i marinaden.

Äppleslaw:
Finstrimla fänkol och 1 äpple. Lägg allt i en skål och blanda 1 vitlöksklyfta i 1 ½ rysk yoghurt och 2 krm salt.

Trä den marinerade kycklingen på spett. Stek eller grilla kycklingen i 3-4 min per sida eller tills kyckligen är genomstekt.
Grovhacka ½ kippe bladpersilja och blanda med den rostade potatisen och grönsakerna. Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera nygrillade kycklingspett med äppleslaw och rostad potatissallad.

.

 

kyckling 2 kyckling1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *