Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Vegansk linsgryta!

Vill ni äta mindre kött, men har svårt med inspirationen, så kan jag tipsa om den här linsgrytan som jag knåpade ihop igår.
Superenkel, och väldigt god.
Det är väldigt enkelt att laga vegetariskt och vegansk om man bara kommer in i tänket lite.
Jag tror på att man INTE ska tänka att man ska hitta ett komplement till köttet, utan mer tänka lite utanför boxen.
Slå ihop någon god blandning med goda saker istället för att tänka, jag måste ha oumph, quorn, eller något annat komplement istället för köttet.
Fattar ni hur jag tänker?

Jag hade aldrig ätit linser förut, men det ska jag absolut göra mer, för de smakade ju inget, men är en väldigt bra proteinkälla.
Till denna gryta  behöver du:

 

  • 1 stor gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 3 morötter
  • 1  bit rotselleri
  • 1 stor aubergine
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 dl rött vin
  • 500 g krossade tomater
  • 1 förpackning linser
  • Salt & peppar

 

Hacka löken och vitlöken i fina bitar.
Skala moroten och rotsellerin och riv dem på den grova sidan av rivjärnet. Skiva auberginen i skivor och hacka sedan i små tärningar.
Ta en stor kastrull, sätt på medelhög värme och tillsätt olivoljan.
Stek lök, vitlök, morot och rotselleri tills löken blir glansig. Tillsätt sedan tomatpuré och auberginen. Rör runt, höj värmen och tillsätt vinet. Låt vinet koka kraftigt i 2 minuter.

Tillsätt sedan de krossade tomaterna och låt det koka ordentligt. Salta och peppra.

Servera med ris!

 

vegansk linsgryta 1 vegansk linsgryta 2

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats