Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Smördegsinbakade kycklingknyten – Recept!

Smördegsinbakade kycklingknyten.

Ingredienser:
Kycklingfilé beräkna ca 1 filé per person (ca 5 till nedan recept)
2 paket Bacon
1 Röd paprika
1 Gul lök
½ purjolök
1 burk Soltorkade tomater
2 paket Philadelphiaost
3-4 dl Cr fraice
Kryddor (salt peppar ev sambaloelek)
2 paket Smördegsplattor

Gör såhär:

Skär kyckling i ca 2* 2 cm stora bitar.
Bryn kyckling i salt och peppar, ställ åt sidan. Stek bacon knaperstekt i ugn eller på spis, låt svalna. Finfördela.
Bryn hackad paprika, lök och ev finstrimlad purjo. Tillsätt finhackad soltorkad tomat.
Blanda ned kyckling och tillsätt därefter Philadelphia och cr. fraice.
Tillsätt bacon när ovan ingredienser fått ett litet ihopkok på svag värme i pannan. Krydda med salt och peppar, ev sambaloelek

 

OBS. Låt allt svalna.
Det ska vara en ”stabbig” röra som behöver vara sval för att inte förstöra degen.
Smördegen som hunnit tina under tiden det övriga förberetts kavlas ut till fyrkanter. Lägg en klick innehåll i mitten, vik mot mitten och få till en liten knorr högst upp för att stänga paketet.

Grädda i 200 grader i ugn, ca 15-20 min. Pensla med ägg ovanpå smördegen.

Servera med en god sallad till.

 

SMAKLIG MÅLTID! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats