Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Recept – Långpannepaj med köttfärs och fetaost!

Här kommer ett recept på en av pajerna vi bjöd på, på dopet – Långpannepaj med köttfärs och fetaost.

Till 12 personer:

Pajdegen:
6dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
250 g smör
3 msk vatten

Fyllning:
3 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
800 g lamm eller nötfärs
1 tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar
2 förpackningar krossade tomater a 500 gr.
½ dl tomatpuré
2 köttbuljongtärningar
1 msk oregano
200 gram fetaost
1 burk kalamata oliver utan kärnor (290 g)
250 gram körsbärstomater
4 dl riven ost

Garnering: Färsk oregano

Gör såhär:
Blanda ihop de båda mjölsorterna, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck eller kavla ut den i en långpanna, ca 30*40 cm. Låt pannan stå i kylen, ca 30 min.

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i ca 5 min i en stor stekpanna.
Tillsätt färsen och låt steka med tills den blivit smulig och fått fin färg.
Krydda med salt och peppar.
Tillsätt tomatkross och puré och smula i buljongtärningarna. Låt puttra utan lock i ca 15 min.
Krydda med oregano.

Skär fetaost i kuber och låt oliverna rinna av. Halvera tomaterna.

Sätt ugnen på 225 grader. Nagga och förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. Häll färsröran i pajskalet och stick ner fetaost, oliver och tomater. Strö över osten.

Grädda mitt i ugnen 15-20 min, tills pajen fått fin färg.

Garnera gärna med färsk oregano.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Solveig

    Mums, den verkar god! Väl även ha receptet på skaldjurspajen, den såg riktigt god ut på bilden i det inlägget 🙂

stats