Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Pulled pork – Recept!

I dag har vi haft storstädning HELA dagen.
Och när dagen varit fullspäckad med städning så passade det riktigt bra med att göra en pulledpork. Den sköter sig helt själv i ugnen. Så smidigt.
Vi bjöd över våra föräldrar på middag och de var bara att förbereda alla tillbehören som vi skulle ha till sen när det närmade sig middagstid.
Sen karvade man köttet med en gaffel och det bara föll isär. Sååå gott!!

Här kommer receptet om ni är sugna på att prova.

Detta receptet är för ca 8 personer

2 kg fläskkarré
2 msk flingsalt
1 tsk nymald svartpeppar
1 msk rökt paprikapulver
2 st gula lökar
1 st vitlök
500 g rökig barbequesås
2 dl stark köttbuljong
Till servering
Portionsbröd eller mjuka tortillabröd
Grillad majs
Och massor av grönsaker.
(Vi hade baby spenat, majs, paprika, tomat, gurka, avokado, röd lök samt gräddfil och salsa)

Sätt ugnen på 125 grader.
Skölj och torka köttet.
Blanda de torra ingredienserna och gnid in köttet med det.
Häll lite olja i en stor ugnssäker gryta av järn.
Lägg i köttet.
Skala och klyfta löken och skala vitlöksklyftorna och lägg runtom.
Häll på barbequesås och buljong över köttet.
Sätt på locket och låt köttet stå i nedre delen av ugnen 5 timmar.
När det är färdigt ska det bara vara att dra med en gaffel i köttet så det faller isär.
Dela bröden och låt var och en fylla sitt bröd med kött och servera med tillbehören.

20131124-212900.jpg

20131124-212935.jpg

20131124-213024.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Fru Högstadius - gravid

    Pulled pork är riktigt gott men har nästan ätit mig mätt på det, haha. Ett tips om ni får mycket kött över till fler middagar är att servera med kokt potatis, brunsås och svarvinbärsgelé. Vi har även testat att äta det ihop med en pastasallad med vitlökscream till och det fungerade också väldigt bra. kram

stats