Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Kycklingburgare med ugnsbakad sötpotatis.

Här kommer ett middagstips. Perfekt såhär en lilllördag. Lite lyxkänsla men ändå inte onyttigt.
Det här var en av rätterna jag åt under min C9 period. Såå god.

Kycklingburgare med ugnsbakad sötpotatis.

För 1 portion, behöver du:

120 gram mager kycklingfärs
120 gram sötpotatis
80gr glutenfritt hamburgerbröd
Timjan
Oregano
Chilipulver
Salladsblad (jag hade bladspenat)Tomater
Lite rödlök
(senap om man önskar)
Dressing om man vill 2 tsk olivolja, 2 tsk balsamvinäger.

Gör såhär:
Krydda kycklingfärsen med lite timjan, oregano. (Inget salt i matlagningen om man följer C9)
Forma 120 gram kycklingfärs till en burgare och stek i lite olja. Kycklingfärs är väldigt kladdig, så blöt gärna händerna lite så går det lättare att forma dom.
Stek på svag värme, då de lätt fastnar innan de fått en liten stekyta.
Skala sötpotatisen och skär i klyftor. Pensla i lite olivolja och krydda med lite chilipulver. Tillaga i ugnen i ca 30 min i 200 grader.
Servera sedan med glutenfritt hamburgerbröd, lite sallad och om man önskar en klick senap i hamburgerbrödet.
Detta innehåller ca 600 kcal.

.

C9 middag_

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats