Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Katastrofalt pepparkakshusbygge.

Herregud. Ska man behöva vara konditor för att bygga ett pepparkakshus?
Jag har aldrig i hela mitt liv gjort ett pepparkakshus själv, men såg framför mig att det vore en mysig adventssyssla tillsammans med familjen.
Det slutade i katastrof. Även fast man följde manualerna och instruktionerna.

Wilmer var alldeles för liten för att göra det här. Han kan inte sitta still 5 sekunder och förstod inte att man måste vara försiktig med delarna.
Det var jätte svårt att få ihop delarna med varandra, eftersom vissa delar man behövde fästa smälta sockret på redan satt fast med någon annan del….
Kristyren var alldeles för rinnig så när man skulle dekorera huset rann det ner på fatet.
Sockret som man skulle klistra ihop delarna med stelnade i stekpannan och sitter fast som en klump.

Så ja, det hela resulterade i ett skit fult, ofärdigt pepparkakshus. Men Wilmer blev glad, för han fick äta upp en STOOOR pepparkaka.


Jag fortsatte inte ens här…

Nu till den stora frågan som ni kanske kan hjälpa till med. Hur tusan får jag bort det stelnade sockret från stekpannan?


Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nathalie

    Ajdå! Men Wilmer såg ju nöjd ut iaf!:)
    Angående barnkalas så började vi med det förra året när Nova fyllde 3. Då bjöd vi alla dagiskompisar på kalas på busfabriken och det var uppskattat. Nu på 4års kalaset hade vi ju hemma och visst det var mysigt men så mycket jobb!! Nästa år blir det nog busfabriken igen för då slipper man tänka på allt:) Denna gång hade vi bara kusiner och kompisar inga dagiskompisar!

  2. Linda

    Men du ska se att du får till det nästa gång om du ger det en chans till =)

    Värm sockret igen och häll det på ett papper tex…

    kram kram

  3. Marie

    Åhh…jag känner igen det där…!!
    Man blir precis tokig när inget går som man vill, men det blir bättre, ju fler gånger man provar…;-/
    Mitt tips är att spritsa glasyren INNAN man sätter ihop delarna.
    Det är betydligt enklare att få det snyggt när delarna ligger plant!!

    Lycka till nästa gång…:-)

    // Kram, kram!!

  4. Josefin -Happy Days-

    Förlåt att jag drar lite på munnen, inte kul att det misslyckades så klart men Wilmer såg belåten ut iaf. 🙂

    Ang sockret så brukar det för mig räcka med att jag spolar varmt vatten på det så löser det upp sig.

    Förra året så gjorde jag ett projekt med att bygga ett pepparkakshöghus, det vart faktiskt bra men nej jag tänker inte ge mig i kast med en ny i år. 😉

  5. Fredrik

    Går det inte bara att sätta på värmen igen så smälter det väll en gång till??? Så bara häller man väck det då, fast inte vet ja 😛 De e mimmi som är duktig på mat och sånt här hemma 😛

  6. Anna

    Hejsan

    Du får värma upp sockret igen. Sen får man ta ett bakplåtspapper och skarpa ner sockret med en slickepott. Sen spola bort resten med mycket varmt vatten. Hoppas att detta kan hjälpa dej.

    Lycka till!

stats