Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Hur länge får man gå över tiden?

2 dagar kvar till BF och jag börjar bli mer och mer säker på att få gå över tiden.
Men hur länge är det man får gå över tiden?
Jag hör så olika.
Vissa säger 2 veckor, andra 3 veckor.
Jag måste psykiskt ställa in mig och vara beredd så att det inte blir allt för jobbigt.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
sandrasblogg

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Bara en liten uppdatering två år senare…
  Jag födde på vrinnevisjukhuset i mars 2013 och min bm hade sagt att man blir senast igångsatt +17, om det inte vore något som skulle förhindra en bra igångsättning. Jag blev igångsatt då och bebis kom ut +18

 2. Anonym

  Hoppas bebis tittar ut snart!!:)
  Vad jag har hört så har dom ändrat att man bara för gå över 2 veckor nu. Så har dom ändrat de till här i borås iaf. Innan hade vi 3.

 3. Moa - BEBIS I MAGEN

  Oj lycka till, inte alls långt kvar 🙂
  Jag har hört 14 dagar,iallafall här i mitt län så är det så.. Kan va skönt och veta hur länge man kan gå som längst om det är en envis liten 😉

 4. Anonym

  I vecka 42 brukar man få bli igångsatt om inte bebisen mår dåligt innan dess. Oftast får man en tid för stälningstagande i v42+0, plus +/- någon dag. En del blir igångsatta i samband med ställningstagandet och endel får en tid för igångsättning någon dag senare, men så långt som 3 veckr över tiden är ovanligt att man får gå.

 5. Anonym

  Hoppas guldklimpen kommer snart. Gick länge över med Tim, 21 dagar, men så är det inte längre som tur är. Passar nog bra med bak en dag, så du/ni får annat och tänka på. Hälsa C. Kram Karin

 6. Mia

  Jag pratade med Aurora- barnmorskan på Vrinnevisjukhuset häromdagen, då jag väntar vår första lilla och jag är lite förlossningsrädd. Hon sade att man aldrig går över längre än 14 dagar v 42, men förr var det 3 veckor. Vilket var skönt att höra då min mamma gick över tiden 3 veckor och förlorade min friska storebror under förlossningen.
  Men jag håller tummarna att h*n kommer snart! Ni får väl se till att "mysa" mycket, det var ju bra sa barnmorskan ;). Själv är jag i v 36 så hon får gärna vänta lite. Ha det bra! // Mia

 7. Anna

  Jag gick 18 dagar över tiden så 14 dagar stämmer inte alls på Vrinnevi. De väntar på att det ska sätta igång naturligt så länge barn och mamma mår bra. Men blev många extra kontroller blev det sista tiden. Lycka till!:)

 8. Åsa

  Hello.
  Med Linus gick jag över, blev igångsatt på 16e el 17e dagen. Vi fick komma upp för bedömning på 14e dagen men fick åka hem igen eftersom allt var bra med Linus och det fanns bra med fostervatten kvar. Men det kan ju ha ändrats sen dess, det är ju 3 år sen snart. Ingen hit direkt, så jag hoppas verkligen inte att du behöver gå över så länge. Lycka till!
  Kram

 9. Anonym

  På Norrköpings sjukhus/BB sätter de igång dig när du gått över två veckor. Men hoppas hon/han vill komma ut snart 🙂 Lycka till! Kram

 10. emilie

  Jag gick över 19 dagar innan det blev dags för igångssättning…som sagt är det säkert väldigt olika beroende på vart i landet det är..men jag fick gå på några extra koller hos bm så att det såg att hjärtslagen och allt var ok tills det var dags för igångsättning…

 11. Cissi, mamma till albin o william

  Det är ju så olika från kommun till kommun. Men max är 3 veckor, sen kan bebis börja må dåligt där inne pga föe lite fostervatte. Tex. Det bästa du kan göra är o prata med din bm o be henne lägga upp en plan för dig, igångsättning m.m . Så du får ett slut datum att hit med inte längre. Sen be din bm el om det finns en läkare som gör det. Hinnsvepning, är du mogen så brukar de sätta fart rätt fort:) annars kan de va en hjälp på traven:) vet hur jobbigt de e o längta efter sin bebis:)

 12. Anonym

  17 dagar är det väl max? Första sonen föddes på bf och andra bf+10. man är så inställd att det oftast är med första man gpr över:-)

 13. Liinda

  Det beror helt på vilket sjukhus… Min kusins tjej fick över 2 1/2 vecka och hon födde på vrinnevi. Dom gjorde många kontroller i slutet för att se att bebisen mådde bra och att det fanns vatten och så vidare… Men det är allt läskigt att gå över så länge men vad ska man göra liksom. Rör på dig mycket, snart får vi se erat lilla underverk. Tror iallafall att det blir en grabb till… Samma bokstav på namnet som storebror vaa?
  Synd att Wiggo är taget för det namnet är fint 🙂

 14. Mikaela

  Max 14 dagar sen sätter de igång en. Gick du över tiden? Med mitt första barn, min son gick jag över 14 dagar, vattnet gick kvällen innan igångsättning och med min dotter gick jag över 5 dagar. Det som gjorde att båda förlossningarna satte igång är jag övertygad om var hinnsvepningen bm gjorde. Så be om en sån 😉 inte jättebehagligt men effektivt!

 15. Emma

  Jag gick över 2 veckor och 2 dagar sen blev de igångsättning. Hoppas du slipper det det var ena dryga dagar. Men ut kommer ju se små liven alltid 🙂

 16. Solveig

  Jag har fått för mig att det är olika i olika landsting, vissa tycker att 2 veckor är max, en del tycker 3. Men allt handlar väl också om hur mamman och barnet mår, om de inte tycker att det är någon fara och bebisen växer så kanske man får gå längre, men jag tror ändå att 2 veckor brukar vara längst ändå.. kram!

stats