Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Glasögonval!

Det här med att välja glasögon är ju inte lätt alltså.
Joline är väldigt medveten om vad hon vill ha och det dröjde ett bra tag tills hon hittade några som hon ville ha på sig mer än 1 sek efter att hon tittat på sig själv i spegeln.
Nu har vi lånat hem 3 par glasögon över helgen och ska till optikern imorgon för att välja..

Hur har ni gjort, Är det smart att köpa 2 par? Dels för att ha att byta med kanske, men också för att man ska ha ett par i reserv om något skulle hända med de andra?

 

glasögon1 glasögon2_

Såhär kan man ju också ha glasögonen 🙂 Lilla tokfia.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Hej!!
  Tjusiga glasögon allihopa!.., vilken affär va ni in på o hittade bågar? Vår tvååring ska skaffa glasögon.., vart in på två butiker o de hade typ 3-4bågar var, små o runda allihopa typ…. Hur gammal va Joline när hon fick? Har de funkat bra?
  🙂

  1. sandrasblogg

   Hej Johanna!
   Tack snälla. Det var väldigt svårt att hitta något som man tyckte om. Vi köpte glasögonen på Synsam, Jag tyckte de hade absolut bäst utbud när vi var på jakt.
   Vi upptäckte Jolines synfel på hennes 4 års kontroll. Det var lite jobbigt i början, men efter några dagar upptäckte hon själv att hon såg så mycket bättre med glasögonen och efter det var de inga problem alls.
   Hoppas ni hittar några fina. Lycka till i jakten 🙂
   Kram

 2. Victoria

  Hej!
  Åh, så fin hon är med glasögonen☺️
  Jag skulle varmt rekommendera er två par…
  Vi ångrar oss att vi bara tog ett par för precis söm du säger så händer olyckor… Vilgots har gått sänder flera gånger…
  Senast i somras när vi var ute på en ö och han fick vara utan nästan en vecka.
  Vi fick det högsta bidraget via landstinget och så köpte vi hos synsam där allt ingår i ett år. Vi är där och justerat ofta för att dom är sneda och det kosta ingenting. Det kostar heller ingenting att laga alls även om barnet med vilja bryter av dom på mitten. Enda gången dom inte ersätts är om man slarvat bort dom.

  Som jag såg innan bland kommentarerna så skulle jag sedan rekommendera att ta ett par från smarteyes eftersom det är gratis så har ni två par.
  Vilgot ser också väldigt dåligt (+8 och +5) och då är glasen väldigt dyra för de måste specialslipas.
  Så nästa år blir det ett par från synsam och ett par den smarteyes för oss.

  Lycka till med glasögon till er fina tjej!

  Kram Victoria

 3. Emilie

  Vår son har haft glasögon sen hn var 2,5 år. Vi har kört med två par o det rekommenderar jag verkligen då man lätt lägger bort ett par ibland. Vi harvfått gå en del o justerat glasögonen o då är det bra att ha ett par extra då vi iblnd fick gå flera ggr i veckan i början o justera. Rekommenderar även repskydd på glaset, kostar lite extra men helt klart värt det.
  Lycka till!

 4. Jenny

  Min son har haft glasögon sedan han var 3 år och vi har alltid haft 2 par med tanke på att det lätt kan hända en olycka när dom leker och då är det bra med ett extrapar. Tips är också att beställa ett bra repskydd då små barn inte alltid är så noga med glasögonen och även bra att ha som ”böjningar” bakom öronen för att dom ska sitta så bra som möjligt.

 5. Johanna Jensen

  Douglas valde de dyraste bågarna i hela affären så han fick bara ett par, haha. Specialglas dessutom, tror fan vi betalade 2000 spänn och det efter subventionen från Landstinget på 1200… Men efter ett halvårs erfarenhet så är det nog ingen dum idé alls att köpa två par! Lycka till nu, kan säga att Douglas har +12 på ena ögat och +5 på andra men är världens gladaste ändå, de vet ju inte bättre och är fantastiska på att anpassa sig efter nya förutsättningar. Du vet var jag finns om du undrar över något. Stor kram

stats