Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Annons

Bröllopstankar – förrätter – Hjälp!

Ni anar inte hur mycket mina tankar går åt bröllopet just nu.
Allt känns som ett enda stort virrvarv med miljoner saker som ska fixas, bokas, planeras osv.
De viktigaste sakerna är bokade, men jag känner mig stressad, trots att det är lång tid kvar.
Jag vill absolut inte stå där kvällen innan och ha panik över att man glömt något, eller att man inte förberett tillräckligt väl,. Jag är dessutom en perfektionist och vill få det precis så som jag tänker och drömmer om.
Man har ju en bild framför sig över hur det ska se ut och bli.
Hur dagen blir kan jag inte styra, men hur det ska se ut kan man ju påverka iallafall :)

Jag vill kunna njuta av att lokalen är fixad, och att allt är fint ordnat dagen innan, så jag kan spendera den kvällen i lugn och ro med mina tärnor istället för att i sista stund göra klart det sista.

Jag ska försöka skriva en bra lista över saker man måste ordna, så att man kan bocka av och ha koll på allt, för när man drar i en tråd där, och en annan där, och 10 andra på ett annat ställe, så är det många bollar i luften och lätt att man inte kommer ihåg allting.

Just nu är vi lite i funderingarna vad gäller maten.
Vi försöker komma på lite olika snittar man kan bjuda på vid minglet och till bröllopsskålen. Vi vill hitta en bra förrätt att bjuda på. Bra och goda saker man kan ha på en buffé, (Om vi nu ska ha buffé, eller ska vi ha en varmrätt??)
Funderar över efterrätt, vilka smaker det ska vara i tårtan. Hur ska man få allting att gå ihop…och bli välkomponerat.
Ja ni fattar.
Mycket som ska bestämmas,
Men vi vill få fram en ungefärlig meny, för att kunna skicka det vidare till det företaget som ska göra maten åt oss.
Vi vill ju kunna veta ett ungefärligt pris på maten. Så man vet hur det hamnar i förhållande till budgeten.
Maten är en väldigt viktig del på festen och också en väldigt stor kostnad, så därför vill man ju att det ska bli bra.

 

Kan inte ni snälla tipsa om goda förrätter som skulle kunna passa på ett bröllop?

Sen vad skulle ni föredra. En serverad varmrätt, eller en stor buffé med massa olika saker att välja på?

skaldjursförrätt-2 snackdinner-2 IMG_34971

Kommentarer
sandrasblogg

Kommentera

  1. Mimmi

    Serverad varmrätt känns lite lyxigare och buffé lite mer avslappnat. Tänker att man kan utgå ifrån hur övriga upplägget är.

  2. sandrasblogg
    sandrasblogg

    Emma: Det är lite så min tanke är också. Buffé blir mer mingel och inte lika stelt..
    Samtidigt som jag funderar över hur man får in tal osv när det ständigt är ett gytter av folk som hämtar mat. Men de går säkert att lösa bra :)

  3. sandrasblogg
    sandrasblogg

    Gisela: Tack för tipset. Lät spännande! :)

    Spännande kombination av att både ha serverad varmrätt och buffé. Har aldrig hört talas om !

  4. sandrasblogg
    sandrasblogg

    Julia: Vi har vänner som äter vegetariskt och självklart kommer vi tänka på dom, så de finns gott om saker att äta även för dom :)
    Men som du säger. Buffé finns ju verkligen något för alla.

  5. Gisela

    Jag har tips på tilltugg innan, crustader med brie och hjortron och in i ugnen en riktigt god smakupplevelser smakerna gifter sig i munnen:)

    Jag har inte vart på bröllop men fester, jag uppskattar att bli serverad vid bordet. Lagoma portioner så ställer man ut mat för de som vill plocka mer och därmed kommer minglet och det händer lite under middagen. Får man lite av varje. :)

  6. Julia

    Jag äter vegetariskt eller fisk och föredrar verkligen buffé som går att plocka själv när det är större fester. Det känns mer inkluderande att alla får plocka själva vad man gillar och så passar det bra utifrån om man är stor eller liten i maten också 😊 bara en tanke

  7. Emma

    Vi ska på två bröllop nu i veckorna efter vara dra…MEN dom vi varit på hittllls – sittande serverats middag, blir ganska stram o uppstyrd. Upplever att buffé blir mer spontan – man pratar med andra gäster på ett annat sätt kanske. Men alla är olika så klart :)) Kram!!

Annons
stats