Bröllopsstressen! | Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Annons

Bröllopsstressen!

Nu är det mindre än ½ år kvar tills vi ska gifta oss och jag känner hur stressen börjar krypa på.
Även om vi har väldigt mycket klart, så återstår det mer än 3 gånger så mycket.
Jag känner just nu att situationen känns ohanterbar, och det är så himla mycket saker som känns svåra att ta på.
Jag har mina bilder och visioner över hur allt ska vara, bli och se ut, och det stressar mig, samtidigt som de på ett annat sätt motiverar mig.

Det är mycket som inte är bestämt, och mycket saker som ska tillverkar / byggas.
Väldigt mycket som känns förrvirrat och oklart helt enkelt.

Jag kommer mitt i all stress börja på  mitt nya jobb, redan om 1 ½ vecka,  och då vet jag att extremt mycket tid kommer gå åt för att lära mig det,
Mycket tid kommer krävas av mig för att komma in i det.
Jag tror att kan vara grundorsaken till att jag känner den stora stressen. Det är mycket som händer i mitt liv just nu helt enkelt, och mycket som är svårt att kontrollera och styra över.

Jag har börjat drömma mardrömmar om bröllopet nu!
Senast i natt så drömde jag att klänningen jag ska ha på mig, levererades samma dag som bröllopet skulle vara, och den var helt fel.
Den var som en body bara, och hade ingen kjol alls.
Jag hade panik. Jag sa, så här var den ju inte när jag provade. Vad är de som har hänt?
Sen kom en kjol som sattes över och den gick i sär i dragkedjorna som var på 4 ställen runt om. Det glipade alltså över allt.

Mitt i allt kaos med klänningen, så får jag sms om att min make up artist inte kunde komma, och heller inte frisören.
Jag hade panik. Hur skulle jag reda ut alltsammans?
Det var fullt med folk jag inte kände, så drömmen var inte riktigt verklig på ett sätt, men jag vaknade och kände mig så himla stressad och hade hjärtklappning.

Jag tror att jag behöver ta kontroll över situationen nu, och se till att göra en riktigt bra To do list, och se till att bocka av saker som går att förbereda redan nu.

 

Ni som gift er. Snälla, kan ni inte ge mig lite bra tips och råd på hur man tar kontroll över situationen. Bra tips och trix som man kanske inte tänkt på.
Dela med er av era erfarenheter som ni har från er egen planering.

 

.

9683E8B8-0AE8-46F3-BC65-F6F73EA87F8F 5292B801-DEE3-4634-B4D4-3E9B201C3FE5 65C03071-CD2D-4D1C-BABD-95EC7E8225B5

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
sandrasblogg

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Mitt tips är att inte börja sväva iväg för mycket och ta in för mycket ideér från andra hur det borde vara och hur man brukar göra. Skriv upp vad som är viktigast för er och vad ni inte tycker är viktigt. När det gäller dekoration till exempel så kan man ju göra hur mycket som helst. Men som sagt det ska tillverkas och kostar både mycket tid och pengar. Men det ni kommer fram till att ni vill köpa in och tillverka kan man faktiskt be om hjälp av tärnor osv. Kanske bjud in dem till en pysselkväll? Försök att inte snöa in för mycket på en viss färg eller så heller för det kan bli svårt. Hitta hellre en nyans så det finns lite att välja mellan. Jag hittade mest inspo på Pinterest. Och som sagt skriv ner o bena upp vad som kan göras nu och vad som kan göras om en månad osv. Vet precis hur du känner. Det är hemskt i perioder när man måste besluta så mycket. Vi gifte oss 6 månader efter frieriet så vi började på noll den tiden ni har på er nu 🙂

 2. My

  Jag har visserligen inte gift mig, men min bästa vän gifter sig också i sommar och jag ska vara tärna. Jag köpte boken “Planera ditt drömbröllop” av Johanna Kajson som present till henne och hon har mycket användning för den. Jag tänkte mest på det du skrev om to-do-list. Det finns väldigt bra listor där i där man kan bocka av och som är uppdelade på vad man bör tänka på i en viss tid inför bröllopet, till exempel 6 månader innan, 3 månader innan och så vidare. även om ni gjort mycket redan kan det kanske vara till hjälp ändå 🙂

 3. Michelle

  Vi gifte oss sommaren -17. Jag drömde också mardrömmar. Rörde ihop massor med saker. Tärnorna höll på att få spelet på mig. Spalta upp allt, även om det är 4 A4. Små saker. Men framför allt be om hjälp, be nära och kära. Och veckla inte in allt, det mesta är enkelt fixat. Dagen är det största i sitt liv, och allt ska vara perfekt. Men ha roligt på vägen också. Jag gjorde allt så stort, och höll på att missa glädjen med planeringen.
  Lycka till och glöm inte att andas och samla fokus. En löprunda för att samla alla tankar p få nya perspektiv. ❤

Annons
stats