Hemmagjorda Geléhjärtan till Alla hjärtans dag! | Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Annons

Hemmagjorda Geléhjärtan till Alla hjärtans dag!

Om man inte vill köpa något särskilt till sin käraste på alla hjärtans dag så kan man ju faktiskt bara lyxa till det med lite godare mat eller varför inte göra hemmagjorda geléhjärtan? Det provade jag att göra förra året och det var faktiskt kul och inte särskilt svårt.

Här kommer receptet!

RECEPT – GELÉHJÄRTAN med JORDGUBBSSMAK

2 dl stark jordgubbssaft
6 gelatinblad
1,25 dl strösocker
50 gram glykos

Strösocker

Mjuka iskubsformer i hjärtform
Rapos-/matolja

Godis- eller kökstermometer

GÖR SÅHÄR:

1. Blanda socker, jordgubbssaft och glykos i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka tills dess att blandningen når 110 grader, dra då av från plattan. Obs! Viktigt att det är 110 grader.

2. Under tiden sockerlagen kokar på spisen, lägg gelatinbladen i blöt. Pensla insidan av dina mjuka iskubsformar med smakfri olja, använd en bröd eller grillpensel.

3. När sockerlagen nått 110 grader, krama ur gelatinbladen och blanda ner i sockerlagen, rör noga tills all gelatin löst sig.

4. Häll upp blandningen i iskubsformarna och ställ att svalna i rumstemperatur. När de inte är varma längre kan du ställa in dem i kylskåp över natten.

När dina geléhjärtan stelnat (dagen efter):

5. Häll ca 3 dl sträösocker i en djup skål. Tryck ut dina geléhjärtan och rulla runt dem i sockerlbandningen tills de är helt täckta av socker.

Själva tillagningen av dina geléhjärtan går på cirka 10 minuter, det är själva stelningsprocessen som kräver lite tid, låt dem gärna stå över natten, så de sätter sig ordentligt.

Vill du kan du göra dem med vilken smak du vill, det är bara att du byter ut saften/juicen…

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
sandrasblogg

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats