Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Pasta piemontese – Dagens middagstips!

Måndag, och en ny vecka på ingång. Varför inte pigga upp måndagen med extra god middag?
Den här goda oxfilépastan, Pasta piemontese,  får vilken måndag som helst att kännas härlig 🙂
Det är perfektion på pastarätt!

För 4 port:

300 g Oxfilé
100 g champinjoner
1 gul lök
smör att steka i
1 köttbuljongtärning
1,5 dl  vatten
3 dl vispgrädde
1/2 dl rödvin
1 msk soja
1 vitlöksklyfta
Lite hackad färsk basilika
salt & svartpeppar
Riven parmesanost efter smak.

Gör såhär:
Skär köttet i små bitar. Hacka löken och skär champinjonerna. Stek detta i smöret. Häll i köttet och låt det steka med. Krydda köttet med salt och peppar.
Häll på vatten & grädde. Tillsätt köttbuljong, rödvin, soja, pressad vitlök och lite hackad basilika. Smaka av med salt & peppar och låt puttra en stund.

Koka pastan al dente, gärna Pasta Penne. Låt den rinna av och rör sen ner den i såsen. Strö rejält med nyriven parmesanost över vid servering.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats