Måndag, och en ny vecka på ingång. Varför inte pigga upp måndagen med extra god middag?
Den här goda oxfilépastan, Pasta piemontese, får vilken måndag som helst att kännas härlig 🙂
Det är perfektion på pastarätt!
För 4 port:
300 g Oxfilé
100 g champinjoner
1 gul lök
smör att steka i
1 köttbuljongtärning
1,5 dl vatten
3 dl vispgrädde
1/2 dl rödvin
1 msk soja
1 vitlöksklyfta
Lite hackad färsk basilika
salt & svartpeppar
Riven parmesanost efter smak.
Gör såhär:
Skär köttet i små bitar. Hacka löken och skär champinjonerna. Stek detta i smöret. Häll i köttet och låt det steka med. Krydda köttet med salt och peppar.
Häll på vatten & grädde. Tillsätt köttbuljong, rödvin, soja, pressad vitlök och lite hackad basilika. Smaka av med salt & peppar och låt puttra en stund.
Koka pastan al dente, gärna Pasta Penne. Låt den rinna av och rör sen ner den i såsen. Strö rejält med nyriven parmesanost över vid servering.