Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Delar med mig av receptet på en super god cheesecake som jag gjorde när jag fyllde år. Aftereight cheesecake. MUMS!

 

Botten:
1/2 paket med digestiv
30- 50 gram smör

Fyllning:

3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde

1 stor after eightbox

Topping:
200 gram mjölkchoklad (eller med mintsmak)
3/4 dl grädde
3 msk smör

Gör så här:
Börja med botten till cheesecaken, Använd ca ett halvt digestivpaket.
Banka eller mixa det till smulor. 
Smält sedan smöret och rör ihop med kexen som du sedan plattar ut i en rund springform med avtagbara kanter. Jag brukar trycka ut lite extra i kanterna för jag tycker att det är lite fint när det blir en högre kant. 

Ta fram tre olika skålar, dela ägg gula och vita i olika skålar.Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar. Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga, använd den torra vispen och vispa till ett hårt skum.
Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara. Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och grädden och vänder ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev. Varva sedan after eight och ”smeten i några olika lager.

Frys in i minst 5 timmar.

Innan du serverar kakan kan du göra toppingen. Värm upp grädden och smöret tills det precis börjat kokat- ta av från plattan och rör ner chokladen tills allt smälter. Häll över den frusna cheesecaken.

Dekorera med aftereight.

Kakan bör stå framme ca 30 minuter innan den serveras.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats