Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Sega kolasnittar fyllda med mörk choklad!

Igår multitaskade jag lite och bakade samtidigt som jag lagade middag.
Det blev sega kolasnittar och som jag fyllde med 70% mörk choklad, vanlig mjölkchoklad och daim. Inte allt i samma, utan i dessa 3 olika varianter.

De är ju sååååå goda, och super enkla att baka, och du kan fylla dom med precis vad du själv gillar.
Har tidigare provat med Dumle, och de är magiska.

Det här behöver du:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
100-200 gram valfri choklad.

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen.
Arbeta ihop till en smidig deg.
Nu kan du baka in den hackade cokladen . Dela degen i två eller tre delar och rulla ut till längder.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.
(Om de flyter ut lite på plåten kan du medans de är varma ta en kniv och trycka ihop kakan igen, innan du skär dom i snittar.)

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats